Over mij

Mijn naam is Hannah den Braanker en ik schrijf met veel plezier deze blog met medische en wetenschappelijke achtergronden voor voedsel, bewegen en gezondheid. Zelf ben ik sinds een klein jaar arts en heb ik afgelopen september mijn 2e master gehaald in biomedical sciences. Ooit in de verre toekomst hoop ik reumatoloog te worden, maar hiervoor is nog een lange weg te gaan… Op dit moment ben ik bezig met mijn promotie onderzoek op de afdeling reumatologie in het Erasmus MC, Rotterdam.

In mijn vrije tijd kook ik graag, sport ik veel en maak ik af en toe ook muziek. Tot vorig jaar heb ik altijd gevolleybald. Nu doe ik vooral veel fitness en maak ik lange ritjes op de racefiets. Ik merk dat ik zelf vaak zoek naar goede informatie over welke oefeningen eigenlijk goed zijn om te doen en welke voeding het best is om te gebruiken tijdens sporten. Vanuit deze interesse ben ik onder andere deze blog gestart. Daarnaast hoor ik vaak veel dingen in mijn omgeving over voeding en gezondheid die vaak niet kloppen of waarvan ik me afvraag waar die uitspraken eigenlijk op gebaseerd zijn. Voor deze blog probeer ik deze onderwerpen uit te zoeken met de hulp van beschikbare wetenschappelijke literatuur. Soms ben ik zelf ook verrast door de uitkomsten!

Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk artikelen te lezen en juist te interpreteren, maar als je toevoeging hebt of een ander artikel hebt gelezen die totaal iets anders zegt, aarzel dan niet om een reactie te plaatsen of mij te e-mailen. Kritisch zijn op wat je leest is namelijk heel belangrijk!

Wil je meer weten over mij en de opleidingen die ik gevolgd heb, kijk dan op mijn Linkedin-profiel:

photo